Varsinais-Suomen Ennakointiakatemian syksy 2024 on täyttynyt tekoälystä. Tekoälyä on tarkasteltu osaamisen ja koulutusten näkökulmasta, yritysten menestyksen vahvistajana sekä eettisyyden ja vastuullisuuden kannalta. Ennakointifoorumi 4.12.2024 toi lisäksi esille tekoälyn hyödyntämisen ennakoinnissa.
Selväksi on tullut, että tekoälyosaaminen on tärkeä taito tulevaisuuden työmarkkinoilla, ja koulutuksen tulee tähän tarttua. Yhtä lailla tekoälyn nopea omaksuminen tuo yrityksille kilpailukykyä. Riskien ymmärrystä ja eettistä pohdintaa kuitenkin vaaditaan, jotta tulevaisuus näyttäytyy kirkkaana.
Tulevaisuuden tekoälytyöpajat asiantuntijapuheenvuorojen tukemina Ennakointiakatemiassa syksyllä 2024:
Syyskuu 4.9.2024 Miten tekoäly vaikuttaa korkeakouluopetukseen, ammatilliseen koulutukseen tai opetussuunnitelmiin. Miten kielimalleja voi hyödyntää opetuksessa.
Esitykset löytyvät täältä.
Lokakuu 9.10.2024 Bore-laivalla ja verkossa. Tekoälyn mahdollisuudet, tekoälyyn liittyvät osaamistarpeet, elinkeino- ja yrityspuheenvuorot.
Tekoäly toimii organisaatioissa jo nyt arjen apuna ja toiminnan tehostajana sekä tukena palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämisessä. Tekoäly antaa valmiudet myös tiedolla johtamiseen – kunhan sinne asti päästään. Nopeasti kehittyvään AI:hin linkittyy myös innovaatioita ja täysin uutta liiketoimintaa. Esitykset löytyvät täältä.
Marraskuu 6.11.2024. Tekoäly ja etiikka. Mitä tarkoittaa eettisesti vastuullinen tekoäly? Mitä tiedämme tekoälyn seurauksista? Mitä tapahtuu, jos inhimillistä ajattelua, arviointia ja päätöksentekoa korvataan tekoälyllä? Esitykset löytyvät täältä.
Joulukuu: Ennakointifoorumi 4.12.2024 klo 12–16.
Tarkastelussa tekoälyn mahdollisuudet ennakoinnin tukena sekä Ennakointiakatemian työryhmien syksyn töiden tilannekatsaus. Lisäksi esillä KEHA-keskuksen kansainvälisen ennakoinnin rekrytointimalli. Esitykset löytyvät täältä.
Lisätiedot
Esa Högblom
Erikoissuunnittelija | Specialplanerare
+358 407760310
Varsinais-Suomen liitto | Egentliga Finlands förbund
www.varsinais-suomi.fi