TechTurku Week kurkistaa tulevaisuuden teknologiaan (kaikille avoin tapahtuma)

TechTurku Week kurkistaa tulevaisuuden teknologiaan (kaikille avoin tapahtuma)

TechTurku Week tulee taas: 4.-8.3.2024. Viikon aikana tarjotaan näkökulmia mm. työn ja teknologian murrokseen, hiilineutraalin meriteollisuuden mahdollisuuksiin sekä tekoälyn tuomiin liiketoiminnan tuottavuushyötyihin. Myös aiemmilta vuosilta tuttu Tietoturvapäivä järjestetään tiistaina. Kaikki tapahtumat ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia, ennakkoilmoittautuminen on hyvä tehdä.

Ohjelma: Tech Turku Week – Tech Turku Week (businessturku.fi). Ilmoittautuminen avautuu ohjelmasta, kyseisen tilaisuuden kohdalta.

Avajaispäivänä maanantaina keskitytään työn ja teknologian murrokseen futuristi Elina Hiltusen, data- ja AI-alueen asiantuntija Teemu Birkstedtin sekä modernien oppivien organisaatioiden asiantuntija Karoliina Jarenkon johdolla.

Tiistaina Hiilineutraalissa horisontissa luodaan katsaus meriteollisuuden vihreään siirtymään. Case-esimerkeissä tuodaan esille Meyer Turun NEcOLEAPa ja Wärtsilän ZEMiä, korkeakoulujen TKI-toimintaa sekä rahoitusmahdollisuuksia yrityksille.

Tiistaina klo 12 alkavan Tietoturvapäivän aiheena on organisaatioiden rooli kriittisen infrastruktuurin suojaamisessa muuttuvassa uhkaympäristössä.

Keskiviikko startataan aamiaistilaisuudella lisäävän valmistuksen parissa. Turku Innovation Centre of Additive Manufacturing TICAM esittelee lisäävän valmistuksen tärkeimmät sovelluskohteet bio- ja hammaslääketieteessä, lääketeollisuudessa sekä kone- ja teknologiateollisuudessa.

Torstaina on tarjolla Turun kauppakamarin ICT-valiokunnan seminaari, aiheena tekoäly liiketoiminnassa. Seminaarissa pohditaan mm, mistä tuottavuushyödyt koostuvat ja miten lähteä liikkeelle tekoälyn kanssa. Päivän aikana yleisö pääsee myös tutustumaan turkulaisten korkeakoulujen opiskelijatiimien ideoita esittelevään ICT-showroomiin.

Perjantain aiheena on joukkoistettu tiedonkeruu liiketoiminnan tukena.

Ohjelman ja tapahtumien koordinoinnista vastaa Turun seudun yritys- ja innovaatiopalveluja tarjoava Business Turku.