TEMAATTINEN ENNAKOINTITYÖ JATKUI KESKIVIIKKONA 22.5.2024 – Kooste ja esitykset

TEMAATTINEN ENNAKOINTITYÖ JATKUI KESKIVIIKKONA 22.5.2024 – Kooste ja esitykset

Varsinais-Suomen Ennakointiakatemian vuoden 2024–2025 työn tavoitteena ovat vihreän siirtymän ja kiertotalouden osaamisen sekä tekoälyosaamisen maakunnalliset tiekartat sekä alakohtaiset toimenpidesuunnitelmat. Prosessi käynnistettiin 7.2 pidetyllä webinaarilla ja sitä jatkettiin yhteisellä työpajalla perjantaina 8.3 ja 3.4, jolloin työn kohteena oli tiekarttavaiheen edistäminen. Tilaisuuden 3.4 aineistot löydät täältä.

Teemaennakointityö jatkui työpajalla keskiviikkona 22.5.2024  Turussa SS Bore-laivalla läsnäolotilaisuudella. Tilaisuudessa kuultiin taustoituksena mm. Turun AMK:n työstä vihreän siirtymän ja kiertotalouden saralla sekä myös II asteen näkökulmaa  Rasekon Become -hankkeen esittelyn muodossa.

Ennakointiryhmät viimeistelivät vihreän siirtymän ja kiertotalouden osaamista 2035+ koskevia tiekarttoja ja käynnistelivät tiekartoista johdettujen syötteiden ja tarpeiden pohdiskelua ja työstämistä. Tavoitteena on nostaa esille ryhmittäin muutamia keskeisiä tarpeita koulutusten osalta, jotta vuositähtäimen 2035 haasteisiin voidaan vastata parhaiten. Ryhmät esittävät yhteenvedon tuloksista ennakointifoorumissa 12.6. Kokonaistyö viimeistellään 20.8 järjestettävässä yhteisessä verkkopajassa.

Tilaisuuden esitykset:

Turun AMK-vihreän siirtymän osaamisnäkökulmia (Taru Konst)

Become-hankkeen esittely (Olli Vuorinen/Tuulia Merranti)

Temaattinen ennakointi jatkuu syksyllä tekoälyteeman parissa. Tästä lisätietoja myöhemmin.

Esa Högblom
Erikoissuunnittelija | Specialplanerare
+358 407760310
Varsinais-Suomen liitto | Egentliga Finlands förbund
www.varsinais-suomi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.