Tilaisuuden esitykset: Kohti tulevaa – Ennakointiakatemian jatkotyön käynnistys 21.9.2022

Tilaisuuden esitykset: Kohti tulevaa – Ennakointiakatemian jatkotyön käynnistys 21.9.2022

Kuva: Pixabay

Varsinais-Suomen Ennakointiakatemian seuraava ennakointikierros käynnistyi yhteisellä tilaisuudella keskiviikkona 21.9.Tilaisuudessa kuultiin Turun yliopiston tulevaisuudentutkimuskeskuksen professori Toni Ahlqvistin puheenvuoro jatkuvasta ennakoinnista ja sen tarpeesta sekä mallista. Lisäksi kuultii ajankohtaiskatsaus Futures Platform -ennakointikarttojen päivityksiin liittyen.

Päivän pääteemana oli keskustelu Ennakointiakatemiatyön jatkotyön mallista. Työ jatkuu kahdella tavalla. Toisaalta ennakointiryhmät ylläpitävät ja päivittävät jo tehtyä työtä (Futures platform kartat, valmiit skenaariot ja osaamisprofiilit) ja toisaalla panostetaan uutena painopisteenä maakunnallisesti tärkeiden osaamisalueiden/teemojen työstämiseen. Erityisesti pyritään tunnistamaan selkeitä osaamiskapeikkoja ja puutteita maakunnallisessa osaamisessa ja koulutuksissa ennakoivasti. Näitä teemoja ja painotuksia pyrittiin tilaisuudessa jo alustavasti kartoittamaan mm.mentimeter-kyselyllä.

Työ jatkuu ennakointiryhmissä ja mm. 24.11 järjestettävässä ennakointifoorumissa.

Ohessa tilaisuuden esitykset.


Tilaisuuden nauhoite löytyy tästä.

Jatkuvalla ennakoinnilla katse yli turbulenssin/Professori Toni Ahlqvist, Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskus (esitys tulossa)

Ennakointiakatemian kauden 2022-2023 työsuunnitelman esittely (ml. esimerkit jalkautuksesta, OPS-kehitystyön mahdollisuuksista ja teema-ennakoinnista)

  • Erikoissuunnittelija Esa Högblom, Varsinais-Suomen liitto
  • Projektipäällikkö Anneli Frantti, Novida
  • Koulutussuunnittelija Kristiina Ojala, Turun ammatti-instituutti
  • Kehitysjohtaja Olli Vuorinen Raseko
  • Erityisasiantuntija Mauri Kantola, Turun AMK

Futures Platform ennakointikarttojen päivitys ja uudet toiminnallisuudet/Senior consultant Ira Stening, Futures Platform

– Pienryhmät: Kohti tulevaa – Teemakooste (mentikysely)

Lisätiedot:

Esa Högblom
Erikoissuunnittelija | Specialplanerare
+358 407760310
Varsinais-Suomen liitto | Egentliga Finlands förbund
www.varsinais-suomi.fi

1 kommentti

 1. Kiitos Ennakointiakatemialle ja 21.9. tilaisuuden järjestäjille. Oli oikein hyvä ja mielenkiintoinen tilaisuus pohtia ja osallistua 2022-2023 työsuunnitelman valmisteluun.

Comments are closed.