Teknologia- ja meriteollisuudessa töitä tarjolla

Teknologia- ja meriteollisuudessa töitä tarjolla

Teknologia- ja meriteollisuuden varsinaissuomalaiset yritykset esittäytyivät alan amk-opiskelijoille ja ammatillisille opettajille helmikuun alussa. Tilaisuuden keskeiseksi viestiksi nousi se, että maakunnan yritykset ovat kokonaisuudessaan vahvassa kasvussa ja kaikki tarjoavat opiskelijoille töitä paitsi kesäksi usein myös pitkäkestoisemmin.

Webinaariksi muuntautunut perinteinen Turun AMK:n yrityspäivä keräsi linjoille 22 yritystä ja parhaimmillaan yli 200 hengen yleisön. Yritykset esittelivät ajankohtaiset kuulumisensa ja työpaikkatarjontansa vuoron perään 3 minuutin tiivistyksinä. Tilaisuuden juontajana toimi Turun AMK:n konetekniikan lehtori Sakari Koivunen ja tilaisuuden taustavoimana Älykäs ennakointi -hankkeen tiimi.

Ohessa on selkeä kokonaispaketti, kestoltaan noin 1:20, yritysten esittelyajankohdat on ajastettu videoon.

Katso täältä:  https://www.youtube.com/watch?v=SWoQHQ2Rf-o

Työpaikkoja valittavaksi asti

Varsinais- Suomen teknologia- ja meriteollisuuden yritykset lähestyivät nuoria laaja-alaisella erilaisten tehtävien tarjonnalla alkaen tuotannon töistä, esimiesharjoitteluista ja mekaniikka-, sähkö-, koneistus-, automaatio ja elektroniikkasuunnittelusta ja päätyen tuotekehitykseen ja kansainvälisiin töihin. Useassa puheenvuorossa toistui mahdollisuus kehittymiseen, innostavaan tiimityöhön sekä ennen kaikkea merkityksellisen työn tekemiseen. Moni yritys tarjosi myös opinnäytetyöpaikkoja.

Työpaikkatarjontaa ei olisi ilman yritysten taustalla olevia menestystarinoita. Ajankohtaisina asioina tuli esiin isoja tuotantotilojen laajentamishankkeita, reilua liikevaihdon kasvua ja jatkuvasti vahvistuvaa vientikauppaa. Osaamisvaatimuksissa nousivat erityisesti esiin tämän hetken vaatimukset, kuten konkreettiset automaatio-osaaminen, asiakasymmärrys, logistiikka, ohjelmointi ja prosessit mutta myös läpileikkaavasti oppimishalu ja uudesta innostuva asenne.

Mukana olivat seuraavat 22 yritystä, 3 minuutin esittelyineen

Auramarine Oy, Comatec Group, Dinolift Oy, Elomatic Oy,

Etteplan Oyj, I.S. Makinen Oy, Jame-Shaft Oy, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy,

Lännen Tractors Oy, Mesera Cranes Finland Oy, Meyer Turku Oy, Oras Group,

Owens Corning/ Paroc Group Oy, Pemamek Oy, Piikkio Works Oy, Stera Technologies Oy,

Turun Satama Oy, Uudenkaupungin Työvene Oy, Vahterus Oy, Valmet Automotive Oy, Valmet Technologies Oy, Oy Western Shipyard Ltd.

Esittelyn jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tarkemmin keskustella työmahdollisuuksista jokaisen yrityksen omassa virtuaalitilassa.